Защо имаме нужда от електрически винтоверт ?

За да разберете, защо е изключително важно да използвате качествена батерия за винтоверт, ще разкажем една история на наш читател.

Преди работех в производствен завод и от всички различни задачи, които изпълнявах всеки ден на тази работа, една от най-често срещаните беше закрепването на винтове в малки електронни компоненти. Ако трябваше да правя това ръчно, не мисля, че щях да издържа цяла една смяна. Умората щеше да настъпи, работата ми щеше да стане небрежна и в крайна сметка щях да направя потенциално скъпи грешки.

За щастие ми беше предоставен правилният инструмент за улесняване на работата: електрически винтоверт.

Електрическите отвертки осигуряват големи предимства за всеки, който работи в електрониката, тъй като съчетава мощност, прецизност и превключвател за включване / изключване в удобен и ефективен инструмент.
Използването на този инструмент ми спести време и енергия в работата и като допълнителен бонус беше и лесен за работа, след като разбрах основните стъпки за използване.

Видове електрически винтоверти

За леки монтажни приложения като електроника или производство на медицински изделия, които изискват сложна работа, електрическата отвертка е идеалният инструмент.

Винтоверите са лесни за употреба и осигурява контрол на въртящия момент и повишена производителност.
Освен това той автоматично ще спре, когато бъде достигнат предварително зададения въртящ момент, което го прави сравнително лесен за работа.

Има два основни типа електрически отвертки: стандартни или безчеткови.
За стандартната електрическа отвертка има малки въглеродни четки, разположени вътре в инструмента, които провеждат електричество между неподвижните проводници и въртящия се вал.

Въпреки че този тип отвертка е все още много ефективен и прецизен, имайте предвид, че с течение на времето топлината може да съкрати живота на отвертката.

Стандартните електрически отвертки обикновено изискват поддръжка по-често, отколкото безчетковите електрически отвертки, в зависимост от броя на винтовете, затегнати на ден.

Проверете указанията на производителя за интервали за поддръжка, за да знаете кога ще ви е необходима поддръжка за този тип инструменти.
Преди покупка, обаче трябва да знаете, че най-важното нещо в него е батерията, ето защо Ви предлагаме да закупите онлайн батерия за винтоверт от DandBpro.

Както подсказва името му, електрическата отвертка без четки не съдържа четки. Тъй като този инструмент произвежда по-малко топлина, има по-малко износване, което му дава по-голяма продължителност на живота. По същата причина това може да бъде добър избор за по-големи обеми работа.

Как да използваме електрическа отвертка

Стандартните и безчеткови електрически отвертки не са трудни за работа. Все пак е важно внимателно да прегледате как правилно да използвате инструмента, преди да започнете работа. В крайна сметка работата с електрониката е деликатна и една малка грешка може да има големи последици.
Въпреки че и двата вида електрически отвертки изискват много от същите стъпки за работа, важно е да помислите как те ще се използват ежедневно и да сте сигурни, че разбирате съвместното приложение.

Когато избирате подходящия инструмент за съединението, което закрепвате заедно, е разумно да вземете предвид фактори като вида на винтовете и хардуера, вида на материалите, с които работите, и дали приложението включва чувствителни възли като дискови устройства.

Ако установите, че не сте сигурни относно приложението за закрепване, идеално е да се свържете със специалист по въртящ момент.

Ето основните стъпки, които трябва да следвате, когато използвате безчеткова електрическа отвертка, която работи с трансформатор (захранване):

  1. Започнете, като прикрепите кабел на електрическия инструмент към отвертката и трансформатора.
  2. Включете захранващия кабел в задната част на трансформатора и контакта.
  3. Проверете индикатора за захранване на трансформатора. Ако не е включен, проверете превключвателя “on” и “off” на трансформатора.
  4. Изберете бита, който искате да използвате.
  5. Приберете битовата яка.
  6. Поставете бита и освободете прибраната яка.
  7. Уверете се, че накрайникът пасва на главата на закопчалката.
  8. За да настроите границата на въртящия момент, завъртете гайката за регулиране на въртящия момент.