3 ползи на възглавниците от мемори пянa

Някои хора ще прекарат до една трета от живота си в сън. Ето защо, изборът на хубава възглавница от мемори пяна, е много важно за Вас.

Възглавниците с мемори пяна са популярни и може да ви харесат, ако търсите алтернатива на традиционните възглавници. Но могат ли те да дадат на главата и шията ви по-голяма опора и помагат ли ви да спите по-добре?

Това ръковоство на orangefrog.bg, е всичко от което се нуждаете при избор.

Предимства на възглавница с мемори пяна

3 ползи на възглавниците от мемори пянa

Подкрепата, която ви дава възглавница с мемори пяна, ви помага да спите в най-добрата позиция за гръбначния ви стълб : тази, която поддържа естествената извивка на шийните прешлени. Това се състои от първите седем кости, които изграждат врата ви.
За да ви помогнат в това, възглавниците с мемори пяна се предлагат в най-различни форми и размери, от традиционните подпухнали правоъгълници до извития ортопедичен модел, предназначен за траверси отзад и отстрани.

Докато спите по гръб, гравитацията поддържа тялото ви центрирано върху гръбначния стълб и запазва непокътната извивка във формата на банан на врата. Ако спите по гръб, експертите казват, че трябва да използвате малко, заоблено руло за врата, за да поддържате врата си и по-плоска възглавница, така цялото тяло ще заеме правилна форма.
Можете да направите това, като комбинирате няколко различни вида възглавници, или като използвате контурна мемори пяна.

Какъв вид възглавница с мемори пяна да изберем?

За хората, които спят странично, трябва възглавницата да е по-висока под врата, отколкото под главата. Ако спите настрани, трябва да държите брадичката си право в неутрално положение.

Това са много важни неща, които трябва да знаете, преди изборът на възглавници от мемори пянa.

Но някои хора прибират брадичката си в положение на свити крака и ръце към комера. Това принуждава главата ви напред и може да причини болка . Проучванията показват, че контурна възглавница с мемори пяна може да помогне за поддържане на брадичката ви в правилната стойка.

Ако често спите в самолети или в коли, възглавница с мемори пяна с форма на подкова може да поддържа врата ви, така че да не пада неудобно далеч на една страна. Просто се уверете, че не е твърде високо отзад, или ще ви тласне главата напред, докато дремете.
Кой не трябва да използва възглавници с пяна с памет
Хора, които ползват затопляне, докато спят, когато спят: Някои възглавници с мемори пяна могат да улавят топлината или да се затоплят, докато лежите върху тях. Някои хора казват, че ги карат да се потят. Ако чувствате някаква топлина, може би причината може да е във възглавницата.

Хора, които са чувствителни към отделяне на газове: Някои продукти с възглавници от мемори пяна съдържат химикали, наречени ЛОС, или летливи органични съединения. Тези химикали могат да издават лоша миризма, когато възглавницата е нова. Това се нарича изпускане на газове. Някои хора може да са изключително чувствителни към миризмата. Може да причини затруднено дишане , главоболие , гадене , дразнене на очите и гърлото или астма . Миризмата трябва да избледнее след няколко дни или седмица в добре проветриво място.