Как ефективно да изберем минерални добавки и био козметика

nutrition and supplements

Яденето е най-правилния начин да извлечете повечето нужни хранителни вещества. Също така ако смятате, че храната ви може да изпуснете някоя част минерални добавки, които биха могли да помогнат, е препоръчително да се наваксат.
Не сте сигурни дали поемаме важните добавки витамини или минерали? Твоя фелдшер или инструктор може точно да ви е от полза да научите. В някои моменти може спокойно да ви направят тест на кръвта, да видите вашите нива на Д витанин. Лекарите ще биха желали да разберат за твоите начини на хранене. За да знаете споменатата информация, запишете какво приемате и пиете за една седмица.
На стъпка 1: Проучете от какво имате нужда
Вашите хранителни нужди имат зависимост от:
Твоята възраст
Различните храни, които приемате
Всички медицински състояния, от които сте боледували
Точно какви болести сте притежавали някога
Примерно, ако сте изложени на висок риск от болки в костите, вашият фелдшер може да предпише добавка от калций и д витанин Ако сте госпожа, и тя може спокойно да забременее скоро, за вас конкретно ще е необходимо да приемате фолиева киселина, която помага да спрете определени видове вродени дефекти. В случай, че желаете да подобрите здравето на сърцето, планът ви може да включва омега-3.
На стъпка 2: Купувайте умно
Използвайте нашите съвети, за да ви помогнат да закупите разумно хранителните добавки
Първо получете информация за всичко: Погледнете точно как действа почти всяка добавка и дадените нежелани действия и здравословни ползи. „Твърде много хора просто грабват неща от аптеката, тъй като са им казали за това от радиото или просто защото хората казват за това“, казва Джим Уайт, сертифициран инструктор от Академията по хранене и диететика. Случайно ако се съмнявате, говорете Твоя лекар. На много хранителни добавки има написано, че вършат чудеца.
Уверете се, че ще получите отговорите на тези Четири конкретни въпроса:
Какви са плюсовете?
Съществуват ли заплаха?
Коя е дозата, каквото е нужно да приемем?
Точно колко време трябва точно да го приемам?
Имате въпроси? Потърсете производителя. Безсъмнение те могат да отговорят на запитванията относно състава и какви точно да поглъщате.
Стъпка 3: Говорете с Вашия собствен лекар
Кажете на Вашия лекар точно какво поемаме.
Потенциални неприятни странични реакции: Някои биха могли да попречат на някои други лекарствени препарати, които вие вземата. Например, ако пиете кръвен разредител, не бива да вземата наистина много К витамин, които кара кръвта да се съсирва, отбелязва Кели Причет, работещ в Централен Вашингтон. Ако имате проблеми с косата или ноктите, пак е нужно да приемате правилни добавки повече тук.  Ако наистина ще ви правят операция, бихте могли реално спрете приема на добавка омега поради висок риск от кръвоизлив. Твоя лекар е възможно да ви спомогне да намериш точните дози.
На гладно или точно след хранене се приема: Някои витамини и минарали трябва да се усвояват с храна, а много други преди хранене. „Също не е добре да вземата добавка желязо с мляко, понеже калций и желязо не действат“, според лекар.
Колко да пия: Вашият дневен точен прием (DRI) на повечето добавки витамини и различни минерали изцяло зависиот вашата възраст и пол. Може спокойно бързо да се промени, ако сте бременна, кърмите дете, имате здравословно заболяване.
„Много българи получават над десет пъти повече от DRI“, казва Уайт. „ Тази тоза е възможно да е твърде много. В действителност е препоръчително да решите относително колко да вземате“, а това обхваща какво точно ядете.
Твоите отговорности: Нужно е да се храните правилно и да сте запознати с точно какво ще поемаме. Плюс това е правилна идея да записвате храните, които приемате и да наблюдавате за сранични ефекти.