Month: March 2021

Защо имаме нужда от електрически винтоверт ?

За да разберете, защо е изключително важно да използвате качествена батерия за винтоверт, ще разкажем една история на наш читател.

Преди работех в производствен завод и от всички различни задачи, които изпълнявах всеки ден на тази работа, една от най-често срещаните беше закрепването на винтове в малки електронни компоненти. Ако трябваше да правя това ръчно, не мисля, че щях да издържа цяла една смяна. Умората щеше да настъпи, работата ми щеше да стане небрежна и в крайна сметка щях да направя потенциално скъпи грешки.

За щастие ми беше предоставен правилният инструмент за улесняване на работата: електрически винтоверт.

Електрическите отвертки осигуряват големи предимства за всеки, който работи в електрониката, тъй като съчетава мощност, прецизност и превключвател за включване / изключване в удобен и ефективен инструмент.
Използването на този инструмент ми спести време и енергия в работата и като допълнителен бонус беше и лесен за работа, след като разбрах основните стъпки за използване.

Видове електрически винтоверти

За леки монтажни приложения като електроника или производство на медицински изделия, които изискват сложна работа, електрическата отвертка е идеалният инструмент.

Винтоверите са лесни за употреба и осигурява контрол на въртящия момент и повишена производителност.
Освен това той автоматично ще спре, когато бъде достигнат предварително зададения въртящ момент, което го прави сравнително лесен за работа.

Има два основни типа електрически отвертки: стандартни или безчеткови.
За стандартната електрическа отвертка има малки въглеродни четки, разположени вътре в инструмента, които провеждат електричество между неподвижните проводници и въртящия се вал.

Въпреки че този тип отвертка е все още много ефективен и прецизен, имайте предвид, че с течение на времето топлината може да съкрати живота на отвертката.

Стандартните електрически отвертки обикновено изискват поддръжка по-често, отколкото безчетковите електрически отвертки, в зависимост от броя на винтовете, затегнати на ден.

Проверете указанията на производителя за интервали за поддръжка, за да знаете кога ще ви е необходима поддръжка за този тип инструменти.
Преди покупка, обаче трябва да знаете, че най-важното нещо в него е батерията, ето защо Ви предлагаме да закупите онлайн батерия за винтоверт от DandBpro.

Както подсказва името му, електрическата отвертка без четки не съдържа четки. Тъй като този инструмент произвежда по-малко топлина, има по-малко износване, което му дава по-голяма продължителност на живота. По същата причина това може да бъде добър избор за по-големи обеми работа.

Как да използваме електрическа отвертка

Стандартните и безчеткови електрически отвертки не са трудни за работа. Все пак е важно внимателно да прегледате как правилно да използвате инструмента, преди да започнете работа. В крайна сметка работата с електрониката е деликатна и една малка грешка може да има големи последици.
Въпреки че и двата вида електрически отвертки изискват много от същите стъпки за работа, важно е да помислите как те ще се използват ежедневно и да сте сигурни, че разбирате съвместното приложение.

Когато избирате подходящия инструмент за съединението, което закрепвате заедно, е разумно да вземете предвид фактори като вида на винтовете и хардуера, вида на материалите, с които работите, и дали приложението включва чувствителни възли като дискови устройства.

Ако установите, че не сте сигурни относно приложението за закрепване, идеално е да се свържете със специалист по въртящ момент.

Ето основните стъпки, които трябва да следвате, когато използвате безчеткова електрическа отвертка, която работи с трансформатор (захранване):

  1. Започнете, като прикрепите кабел на електрическия инструмент към отвертката и трансформатора.
  2. Включете захранващия кабел в задната част на трансформатора и контакта.
  3. Проверете индикатора за захранване на трансформатора. Ако не е включен, проверете превключвателя “on” и “off” на трансформатора.
  4. Изберете бита, който искате да използвате.
  5. Приберете битовата яка.
  6. Поставете бита и освободете прибраната яка.
  7. Уверете се, че накрайникът пасва на главата на закопчалката.
  8. За да настроите границата на въртящия момент, завъртете гайката за регулиране на въртящия момент.

Posted by admin