Month: January 2021

Кремове против акне – 3-те важни съставки в тях

Акнето става все по-често при възрастни , като до 15 процента от жените са засегнати – те имат суха или мазна кожа, като това пак може да доведе до акне.

И така, какво точно причинява акне? Когато кожните пори се запушат, обикновено от мъртвите кожни клетки, мазнините не могат да се отделят и се натрупва в порите и под кожата, създавайки белоглави или черни точки, обяснява д-р Вишеслав Тонкович-Капин, дерматолог в biobeauty.bg . Това е идеална среда за [бактериите] Propionibacterium acnes, която след това се развива и причинява възпаление, създавайки пъпки.

Хормоналните промени като перименопауза или менопауза или употребата на хормони като тестостерон могат да причинят акне при възрастни.
Акнето при възрастни може също да няма причина, което е изключително често и да прогресира от няколко пъпки до пълно кистозно акне в продължение на месеци до години.

Най-добрите кремове против акне

Кремове против акне - 3-те важни съставки в тях

Контролирането на акнето може да бъде трудно, в зависимост от тежестта на вашето състояние, но не е невъзможно да се премахне. Според експертите няколко съставки в кремовете против акне , включително салицилова киселина, бензоил пероксид и адапален.

Въпреки че те се различават по химичните си съединения, всяка съставка може да ви помогне да постигнете целите си за грижа за кожата без акне.

Всички тези съставки за кремове против акне, може да намерите на https://www.biobeauty.bg/bg-catalog-details-25.html

Салицилова киселина

Салициловата киселина ексфолира роговия слой (външния слой на кожата) и прониква в порите, за да премахне себума“, казва д-р Хадли Кинг , дерматолог в Ню Йорк. Това помага да се предотврати запушването на порите и може да помогне за премахването на вече образувалите се запушвания.

Салициловата киселина е бета хидрокси киселина, което означава, че е химически ексфолиатор.
Според Кинг, салициловата киселина е достатъчно нежна за използване от чувствителни типове кожа.
Той разтваря връзките, които задържат тъпи, мъртви кожни клетки на повърхността на кожата, така че кожата нежно ще се отдели, разкривайки по-гладка и по-ярка кожа отдолу, казва Кинг.
Салициловата киселина не се ограничава само до лицето ви – тя е полезна съставка, която се намира и в шампоаните за сух скалп и пърхот .

Бензоил пероксид

Бензоил пероксидът е полезен за лечение на акне не само защото убива бактериите, които допринасят за акнето, но защото помага за предотвратяване и изчистване на запушени пори.

Кинг съветва да се внимава за микронизирани формули, защото те причиняват по-малко дразнене и имат по-дълъг срок на годност.
Бензоил пероксидът може да избели дрехите и кърпите ви, така че най-добре е да използвате почистващи препарати с тази съставка под душа.

Адапален

Извънборсовият ретиноид също може да помогне за управление на акнето, казва Кинг.

Ретиноидите регулират оборота на кожните клетки, за да запазят порите без мазнини и възпаления.
Адапаленът е първият OTC ретиноид и се предлага с 0,1% и 0,3% сила.
Когато пазарувате продукти за грижа за кожата за кожа, склонна към акне, Кинг съветва да купувате некомедогенни продукти, защото те няма да запушат порите. Там добавя, че трябва да почиствате с нежно измиване на лицето два пъти на ден. “Суровите почистващи препарати могат да премахнат твърде много масло и да имат обратен ефект, като прекалено стимулират мастните жлези”, казва Там. „Това може да ви накара да се почувствате веднага, но да ви направи по-мазни с времето.“ Следвайте почистването с некомедогенен овлажнител и слънцезащитен крем (сутрин), предлага Tam.

Posted by admin

3 ползи на възглавниците от мемори пянa

Някои хора ще прекарат до една трета от живота си в сън. Ето защо, изборът на хубава възглавница от мемори пяна, е много важно за Вас.

Възглавниците с мемори пяна са популярни и може да ви харесат, ако търсите алтернатива на традиционните възглавници. Но могат ли те да дадат на главата и шията ви по-голяма опора и помагат ли ви да спите по-добре?

Това ръковоство на orangefrog.bg, е всичко от което се нуждаете при избор.

Предимства на възглавница с мемори пяна

3 ползи на възглавниците от мемори пянa

Подкрепата, която ви дава възглавница с мемори пяна, ви помага да спите в най-добрата позиция за гръбначния ви стълб : тази, която поддържа естествената извивка на шийните прешлени. Това се състои от първите седем кости, които изграждат врата ви.
За да ви помогнат в това, възглавниците с мемори пяна се предлагат в най-различни форми и размери, от традиционните подпухнали правоъгълници до извития ортопедичен модел, предназначен за траверси отзад и отстрани.

Докато спите по гръб, гравитацията поддържа тялото ви центрирано върху гръбначния стълб и запазва непокътната извивка във формата на банан на врата. Ако спите по гръб, експертите казват, че трябва да използвате малко, заоблено руло за врата, за да поддържате врата си и по-плоска възглавница, така цялото тяло ще заеме правилна форма.
Можете да направите това, като комбинирате няколко различни вида възглавници, или като използвате контурна мемори пяна.

Какъв вид възглавница с мемори пяна да изберем?

За хората, които спят странично, трябва възглавницата да е по-висока под врата, отколкото под главата. Ако спите настрани, трябва да държите брадичката си право в неутрално положение.

Това са много важни неща, които трябва да знаете, преди изборът на възглавници от мемори пянa.

Но някои хора прибират брадичката си в положение на свити крака и ръце към комера. Това принуждава главата ви напред и може да причини болка . Проучванията показват, че контурна възглавница с мемори пяна може да помогне за поддържане на брадичката ви в правилната стойка.

Ако често спите в самолети или в коли, възглавница с мемори пяна с форма на подкова може да поддържа врата ви, така че да не пада неудобно далеч на една страна. Просто се уверете, че не е твърде високо отзад, или ще ви тласне главата напред, докато дремете.
Кой не трябва да използва възглавници с пяна с памет
Хора, които ползват затопляне, докато спят, когато спят: Някои възглавници с мемори пяна могат да улавят топлината или да се затоплят, докато лежите върху тях. Някои хора казват, че ги карат да се потят. Ако чувствате някаква топлина, може би причината може да е във възглавницата.

Хора, които са чувствителни към отделяне на газове: Някои продукти с възглавници от мемори пяна съдържат химикали, наречени ЛОС, или летливи органични съединения. Тези химикали могат да издават лоша миризма, когато възглавницата е нова. Това се нарича изпускане на газове. Някои хора може да са изключително чувствителни към миризмата. Може да причини затруднено дишане , главоболие , гадене , дразнене на очите и гърлото или астма . Миризмата трябва да избледнее след няколко дни или седмица в добре проветриво място.

Posted by admin