Month: May 2018

Желаете по-здрави кожа, нокти и коса? Ползвайте Омега 3

health supplementsСпокойно, вече не се тревожете за изсъхналата кожа на ръцете, чупливите нокти и отслабналата коса. На пазара са Омега 3 мастни к-ни.

В случай, че се чудите какво представляват тези киселини и с какво точно са ползотворни на организма, тук ще поясним.

Омега-3 есенциалните к-ни са незаменими за тялото на човека, защото не се произвеждат в тялото ни. Ето защо е доста необходимо да си ги набавяме с продуктите, които приемаме и с хранителните добавки.

В продуктите Омега-3 мастни киселини най-широко се срещат в рибата, градинския чай, асаи, водораслите, лененото масло и орехите, маслото от рапица и спанака.

За огромно съжаление, също много често диетата ни не може да ни снабди с важните благоприятни компоненти. Факторите за всичко това са доста – от една страна в напрегнатото всекидневие не ни остава достатъчно време да сготвим и сервираме у дома на близките си хора ястията, от които наистина имат нужда. Има и друго – адски често сме нехайни по отношение на храната и не си даваме сметка точно колко необходимо е да ядеме наистина добра и питателна храна абсолютно всеки ден. Често пъти прибягваме до лесните, бързодостъпни и засищащи, но без особени хранителни качества храни.

Друг повод да не поемаме достатъчно Омега 3 мастни киселини с яденето е даден характерен привкус, който не ни допада. Много мъже и жени, например не консумират риба, водорасли и спанак. Рядко похапват в нужните размери и от останалите разполагащи Омега 3 мастни киселини ястия.

За да се наваксат нужните за нормалната работа на организма Омега 3 мастни киселини е важно да се вземат хранителни добавки.

Предлагат се в различни видове, но най-често се срещат като на масло или капсули, като се поглъщат по разпоредба или пък позовавайки се на указанието върху упътването.

Омега 3 са здравословни мазнини, спомагащи за нормалния метаболизъм на човешкото тяло.

Както за здрави нокти, коса и кожа Омега 3 мастни есенциални к-ни са благоприятни и за множество допълнителни проблеми.

Примерно консумирането на значителни нива Омега 3 мастни к-ни спомага за надвиването на състоянията на депресия.

Полезни са, ако се лекува голямо артериално кръвно налягане, тъй като Омега 3 освежават кръвта и свалят по нормален начин високото кръвно налягане. Спомагат за регулиране на лошия холестерол в нашата кръв.

Есенциалните к-ни повлияват перфектно за болки в ставите, ревматоиден артрит и др.

Posted by admin